Buitenschoolse opvang

En dan is het zover. Uw kind is opeens een "basisschoolkind" geworden. Het moet wennen aan twee nieuwe groepen (de school en de buitenschoolse opvang). en daarbinnen een plekje zien te veroveren. Voor de buitenschoolse opvang verzorgen wij opvang voor kinderen van diverse basisscholen in Mierlo-Hout en Brandevoort..

De buitenschoolse opvang

Ook tijdens de schoolvakanties is er voor veel ouders behoefte aan kinderopvang. Ons kinderdagverblijf biedt opvang in de schoolvakanties. In deze vakantieperiode komen de kinderen hele dagen naar de opvanglocatie en worden er vaak speciale activiteitenprogramma's georganiseerd.

 

Wat doet mijn kind als hij verblijft op de buitenschoolse opvang

Kinderen die op deze vorm van opvang verblijven hebben behoefte aan ongestructureerde vrije tijd. Tijd die ze zelf vorm willen geven. Als kinderdagverblijf vinden wij het dan ook belangrijk dat er voor de kinderen een huiselijke sfeer heerst. De kinderen worden door de groepsleidster persoonlijk begroet en ontvangen.

 

De kinderen kunnen kiezen uit allerlei activiteiten. Op de buitenschoolse opvang zijn er voor de kinderen o.a. computers, tafelvoetbaltafels, televisies, wii, playstations, werkbanken, leeshoeken, een podium, tal van spellen en een gymzaal . Ook is er voor de kinderen voldoende ruimte en gelegenheid om buiten te spelen. Er is o.a. een skelterbaan, een boomhut, buitentafeltennistafels, een fietscircuit, voetbalvelden, zandbakken en uiteraard veel gras. Daarnaast zijn er een aantal geiten en kippen die de kinderen kunnen voederen en verzorgen. Kortom er wordt voldoende uitdaging geboden. 


 

Wie regelt het vervoer tussen de basisschool en de opvang

De kinderen worden op verzoek van u als ouder ’s-morgens naar de basisschool gebracht en ’s-middags van de basisschool gehaald en naar de opvanglocatie gebracht. Moet ik als ouder doorgeven aan de basisschool dat mijn kind naar de buitenschoolse opvang gaat? Dat is wel verstandig, omdat uw kind dan door iemand anders dan uzelf wordt opgehaald. Is er dan eens een misverstand dan weet de leerkracht het telefoonnummer van het opvangadres en kan er zo snel mogelijk een oplossing gevonden worden. Ook is het belangrijk dat u als ouder duidelijke afspraken maakt over het overbrengen van de dagelijkse informatie van school naar huis. Want voor informatie vanuit school bent u als ouder vaak aangewezen op de groepsleiding of uw kind. 

Hoe worden onverwachte vrije dagen (studiedagen, adv.-dagen, bijscholingsdagen van leerkrachten) van leerkrachten geregeld.

 

 

Door als ouder goed contact te houden met de school, bent u als ouder tijdig op de hoogte van eventuele vrije dagen. Door het kinderdagverblijf hiervan tijdig op de hoogte te brengen, kan er naar de mogelijkheid gekeken worden of er opvang geboden kan worden. Deze kosten zullen extra in rekening worden gebracht.